Werkwijze PRACHTIG HART

Stap 1
De eerste stap om ergens te komen, is beslissen dat je niet blijft waar je nu staat.

Stap 2
Bel, stuur een whatsapp /e-mail of vul het contact formulier in om in contact te komen.
Het eerste telefonisch gesprek wat daarop volgt is geheel gratis en vrijblijvend.

Stap 3
Tijdens het eerste telefonische contact bespreken we kort de behoefte van het kind/jongere of ouder(s). Aan de hand hiervan kijken we of er een kennismakingsgesprek gaat plaatsvinden in mijn praktijk.
Afhankelijk van de situatie/leeftijd is dit met of zonder het kind/de jongere erbij.

Als we met elkaar besluiten een kennismakingsgesprek in te plannen dan stuur ik digitaal een vragenlijst omdat je mij dan al van waardevolle informatie voorziet.

Stap 4
Wij ontmoeten elkaar tijdens het kennismakingsgesprek in mijn praktijk en nemen de ingevulde vragenlijst met elkaar door zodat we kunnen kijken of er nog aanvullingen en- of onduidelijkheden zijn.

Stap 5
Als we beide een goed gevoel hebben tijdens het gesprek dan kijken we welk coachtraject we gaan inzetten.
We plannen een aantal afspraken in en gaan “de reis” van probleem naar oplossing met elkaar beginnen. Daarna vraag ik de toestemmingsverklaring te tekenen, waarmee akkoord wordt gegaan met het coachtraject.

Stap 6
De eerste coachsessie met het kind/ de jongere bestaat uit kennismaken en geruststellen om zo een vertrouwensband op te bouwen. Ik ga in op de huidige en gewenste situatie en gebruik hierbij passende coachmethodieken om een beeld te krijgen; wie ben jij, wat wil jij en hoe kijk jij tegen de gestelde hulpvraag aan. Hieruit maak ik een actieplan, wat ik vervolgens in overleg terugkoppel aan de ouder(s).

Samen komen we er wel!

Klik hier voor de tarieven van PRACHTIG HART

kennismakingsformulier