Therapeutische massage

Tijdens het coaching traject kan het van groot belang zijn om een therapeutische massage in te zetten.
De therapeutische massage is gericht op het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties. Massage maak kinderen/jongeren sterk en minder kwetsbaar. Ook wordt door massage het immuunsysteem versterkt, stress neemt af. De drie onderdelen waaruit mijn massage is opgebouwd zijn; hoofdmassage, buikmassage, en voetreflexmassage. De massagevormen hebben stuk voor stuk een heilzame en ontspannende werking. Tijdens het coaching traject stemmen we met elkaar af welke massage vorm het beste aansluit op de behoefte en als prettig wordt ervaren.

Zelf een therapeutische massage toepassen bij je kind kan zeer waardevol zijn!
Het kind leert zijn grenzen kennen en aangeven en wordt daardoor bewust van het eigen lichaam. Het brengt zelfbevestiging en zelfvertrouwen, wat het kind een goed gevoel geeft. Ook komt het hormoon oxytocine vrij, zowel bij het kind als de ouder die masseert. Dit stofje wordt aangemaakt in de hersenen en zorgt voor binding en verbondenheid.
Wil je ook leren hoe je een therapeutische massage geeft bij jouw kind, ik help je hier graag bij! Zie hier de tarieven.

Klik hier voor alle methodieken die ik gebruik in mijn praktijk