Rouw & Verlies

Heeft jouw kind of jongere te maken met rouw en verlies, of gaan jullie door een periode waarin je weet dat rouw en verlies dichtbij komt? Lees dan eens verder.


Helaas krijgt iedereen, vroeg of laat, te maken met rouw en verlies. Dit is verdrietig en pijnlijk. Rouw en verlies doorleef je en neem je gedurende je leven mee.
Het komen te overlijden van een dierbaar persoon of huisdier, een echtscheiding, of het verhuizen naar een andere plek wat je liever niet wilt, dit alles hoort bij rouw en verlies.

Het rouwproces bij een kind/jongere verloopt anders dan bij een volwassen persoon. Kinderen en jongeren stellen hun rouwproces vaak (onbewust)uit. Dit uitstellen kan weken, maanden of nog langer duren. Dit alles om weer een beetje het gevoel van veiligheid te ervaren. Iedereen doorleeft zijn eigen rouwproces zo ook een kind of jongere.

Als je na een tijdje het gevoel krijgt dat jouw kind vastloopt in het rouw en verlies proces en het lastig wordt voor jou als ouder om dit te doorbreken. Dan begeleid ik graag jouw kind in mijn kindercoach praktijk PRACHTIG HART. Soms is het voor jouw kind of jongere fijn om zijn of haar verhaal bij iemand anders te doen.
Zonder oordeel, maar liefdevol en empathisch ga ik samen met jouw kind of jongere het gesprek op neutrale wijze aan. Dit is vaak helpend in een verdrietig en lastig proces zoals rouw en verlies. Met elkaar gaan we er voor zorgen we dat jouw kind of jongere zich weer krachtiger gaat voelen!!

De methodieken waar ik graag mee werk tijdens een coachtraject bij rouw en verlies zijn creatieve werkvormen en therapeutische massage.

Neem vrijblijvend en gratis contact met mij op voor de mogelijkheden

Wat je in je hart bewaart,
raak je nooit meer kwijt